Възраждане ще внесе парламентарно питане до премиера колко точно са приетите

...
Възраждане ще внесе парламентарно питане до премиера колко точно са приетите
Коментари Харесай

„Възраждане“ внася питане до премиера за Дъблинския регламент за мигрантите

" Възраждане " ще внесе парламентарно питане до премиера какъв брой тъкмо са признатите незаконни мигранти в обособените европейски страни по Дъблинския правилник, сподели през днешния ден на конференция във Варна лидерът на партията Костадин Костадинов. Според него пресслужбата на Министерския съвет изнася дезинформация по тематиката за приемането на страната ни в Шенгенското пространство.

Регламентът " Дъблин "  е мъртвороден и не работи, сподели Костадинов. Според него, в случай че България стартира да съблюдава неговите условия, ще е единствената страна в Европейския съюз (ЕС), която го прави. По думите на Костадинов единственото, което може да избави страната ни да се изпълни с мигранти, е, че регламентът изтича в края на март. Междувременно никой от ръководещите не приказва за това, че се приготвя Пакт за миграцията в Европа, който би трябвало да е правоприемник на Дъблинския правилник, добави Костадинов. По думите му задачата на новия документ е мигрантите да се разпределят солидарно сред страните от Европейски Съюз. Досега българските държавни управления отказваха да одобряват мигранти,  " само че имаме информация, че на актуалното му е заповядано да стартира да го прави ", разгласи Костадинов.

Според него поведението на кабинета носи риск страната ни да се трансформира в  " най-големия бежански лагер в Европа ". Лидерът на " Възраждане " сподели още, че разновидността да се спрат проблемите с мигрантите са идните избори за Европарламента. По думите му, в случай че партията и нейните сътрудници от другите страни имат положително показване, до подписването на Пакта няма да се стигне, а по-скоро ще се работи да не се позволяват мигранти в Европейски Съюз. 
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР